Welke automerken ik leuk vind is wel bekend in mijn omgeving. Vooral Citroën, het merk dat ik 48 jaar bereden heb. En Volkswagen, mijn 1302 en 1302S uit 1972 en nu mijn T-Roc uit 2019. Een ander merk dat ik mooi en degelijk vind en ik van oudsher ken is Volvo.

Volvo is mij vanuit m’n jonge jaren vooral bekend van de Amazon en de Kattenrug. Zo’n Amazon reed buurman dokter Pieters van de Montignylaan in Hillegersberg. Volgens z’n zoon Guido was het een simpele en een driebak. In de buurt reed een jongeman rond, die van z’n ouders een sportieve rode had gekregen, met brullende sportuitlaat, mistlampen, kortom een rallye-uitvoering. Als het sneeuwde ging hij bij ons voor de deur tussen de Weissenbruchlaan en de Van Kempensigel slippen, om zijn rijkunsten te vertonen en te verbeteren. Indrukwekkend. Het is overigens niet best met de jongeman afgelopen, hij is met z’n Volvo het water ingereden en verdronken. Triest.
Zo’n Kattenrug, had vriend Peter Loeff begin 70-er jaren. Net wat meer dan een barrel  Mooi paars geverfd, maar met het vriendenclubje hebben we er veel plezier mee beleefd!
Mijn vader heeft na een drietal Opels Kapitän in 1966 op aandringen van m’n zwagers de overstap gemaakt naar de BMW 1800. In 1970 vervangen door een 1800 automaat. Toen hij in 1973 zijn laatste auto wilde kopen keek hij wat verder rond. Ik kwam als autoliefhebber met het voorstel om naar de exclusieve en zeer veilige Volvo 164 te kijken. Een luxe 144 met 3 liter 6 cilinder motor met automaat en een prachtig lederen interieur. Ik was het helemaal verliefd op! Folders en prijslijsten voor hem gehaald, maar helaas neigde hij naar Mercedes. Nu was Mercedes voor mij destijds een auto voor taxichauffeurs en als dan niet industriële snobs. Maar vaders zwichtte er voor een goede vriend van hem, oom Theo Schimmer, had jaren Mercedes gereden en hij zag dit als kroon op zijn auto carrière. Hij heeft er om gezondheidsredenen niet lang van mogen genieten. Zo verdween de Volvo ook bij mij naar de achtergrond. Verschillende vrienden hebben als ondernemers in de afgelopen jaren Volvo’s gereden: V60 Hybride, V70, XC70, XC 40 etc.
Maar nu, bijna uit het niets, zijn twee van mijn kinderen in 2021 Volvo gaan rijden! Mijn zoon least een prachtige XC90 Hybride en m’n jongste dochter is als afstandsvreter een C30 diesel gaan rijden. Beiden in exclusieve uitvoeringen Zo zie je, Volvo toch in de familie. Ik ben er trots op!