Samen op vakantie.

Heerlijk zo op vakantie. Samen met Dorien en Ronald in Andalusië. Het leuke is dat ik zo’n vakantie met veel anderen beleef.Bijvoorbeeld met familieleden die het tijdelijke voor het eeuwige verwisseld hebben.
Zo liep ik dinsdag met Dorien heerlijk langs het strand van de Costa Del Sol bi Torre del Mar. Haast vanzelfsprekend dacht ik aan mijn zus Nel en m’n zwager Theo. Man o man wat konden zij genieten van een najaarszomer in Spanje! Als je daar zo loopt voel je hun aanwezigheid en genieten ze met ons mee van de blauwe hemel, zon en zee en voel ik haast hun aanwezigheid als ik op een terrasje zit met een rood wijntje. Een mooie beleving van de najaarszomer hier in Spanje en een warme fijne herinnering aan hen.
Vandaag (woensdag) plotseling een warme herinnering aan m’n vader. Vanochtend vertelde ik nog tegen Dorien dat mijn ouders in het begin van de 70-er jaren een paar keer met oom Piet (broer van m’n moeder) en tante Wil fijne vakanties in Spanje hebben beleefd en mijn vader bezorgd voor mij lieve brieven naar huis schreef. Ik heb ze nog in m’n bezit. En vanmiddag tijdens een wandeling in het ook Arabisch getinte Granada liep ik een winkel in met gedroogde zuidvruchten en specerijen. Specerijen waar mijn vader als handelsman naar rook. Dat deed mij voelen als een vluchtige groet van m’n vader.
Op vakantie met Dorien en Ronald, maar ook met anderen die dit soort reizen voor mij maakten.
Behalve het verleden ook het heden: een Arabische meneer met z’n dochter maakte Arabische vertalingen van namen. Voor m’n kleindochter met een Arabische naam (Jasmin) heb ik zo’n kartonnetje laten maken. Was zij er ook even bij, het schatje.