Drie geschenkjes, drie heel kleine verhaaltjes. Maar die kleine geschenkjes kunnen een grote betekenis hebben. Zo zie je er hier drie die ik koester en trots bewaar.

M’n zoon Martijn was met een van z’n eerste baantjes bezig. Ik denk dat hij zo’n 14/15 jaar was. Van z’n eerst verdiende salaris kocht hij zo rond 1992 een kado voor z’n vader, een mooie Parker ballpoint. Wat was (en ben) ik trots op hem om zo onverwacht en onbaatzuchtig iets voor z’n paps te kopen.

Toen ik in 1994 bij de deelgemeente Prins Alexander ging werken was m’n dochter Rosalinde 11 jaar. Zij was trots dat haar vader een nieuwe baan kreeg en heeft een lieve deurhanger gekocht van The Tasmanian Devil die brave ambtenaren wilde beschermen. Zo onverwacht en lief!

In augustus 2001 werd m’n mooie nieuwe zilveren Citroën Berlingo 2.0 HDi afgeleverd. M’n mooie hondenvervoer auto. Dochter Madelaine was 9 jaar en kocht van haar zakgeld dit mooie groene diertje. Volgens mij is het een kikkertje. Trots heb ik het aan de spiegel van de Berlingo gehangen en als amulet gaat hij sedertdien in alle opvolgende auto’s mee!

Kleine geschenkjes die ik koester met voor mij mooie betekenissen.