In 2018 wilde ik weer eens een website met blogs in de lucht brengen. In 2004 was ik al gestart met Davilex Webbouwer. Lekker simpel en saai. Maar ik kon mijn verhaaltjes kwijt en dat vond ik leuk om te doen! Jaren later heb ik begrepen dat Joomla de nieuwe en goede norm was en ook amateurs hier mee uit de voeten zouden kunnen. Ik heb een boek aangeschaft en via m’n hosting gekeken of ik iets in de lucht kon brengen. Maar dat was voor mij toch echt een brug te ver.

Dezelfde positieve berichten als over Joomla kreeg ik over WordPress. “You see what you get”, mooier zou het niet kunnen zijn. Dus opnieuw een boek gekocht, geprobeerd het te lezen en te begrijpen. Oeps wat zou dat makkelijk moeten zijn. Welnu het is me gelukt om een gedrocht van een eenregelige pagina online te krijgen, maar meer dan ook niet. Snel het boek terzijde gelegd en afstand van m’n plannen genomen. Toen in 2018 was ik dus opnieuw gestart, WorrdPress en plugins ge-updated, Avada Thema aangeschaft, voorbeeld pagina gedown- en geupload. En omdat ik het niet helemaal begreep nog maar een thema er bij genomen. Boek opnieuw terzijde gelegd. Wat een ramp. We zijn nog steeds geen vrienden met wederzijds begrip, WordPress en Cees. Corona, lockdown en tijd om er weer naar te kijken. Weer een mooi boek gekocht (met een volstrekt andere aanpak), YouTube cursusfilmpjes gekeken, geconcludeerd dat op mij Mac alles er anders uitzag dan in welke handleiding stond en alles toch maar weer terzijde geschoven. Dit gaat het niet worden. Het voelt voor mij dat ik een Ikeakastje met vier lades nodig heb, ik voor een mega kast met 6000 lades sta en ik er inmiddels 2500 te vergeefs bekeken heb. Daar word je moedeloos van.

Dan is er nog maar één oplossing: hulp inschakelen. Dat had ik eerder moeten doen. Met hulp van Sarah Dunnewold van KISS Communicatie kan ik dan eindelijk verder en mijn blogs publiceren die ik geschreven heb op basis van het gemaakte mooie format voorzichtig zelf verder werken. Héél voorzichtig!